Toezichthouder

Dat doen ze doorvergunningverlening, toezicht en handhaving bij ondernemers, organisaties en inwoners. Maar ze doen meer. We hebben veel kennis in huis en delen deze graag. Zo adviseren we de gemeenten en andere partijen o.a. over de leefomgeving, ..

Gelderland
Projectbasis

Gelderland
Projectbasis

Voor een Omgevingsdienst zijn we opzoek naar een Toezichthouder Milieu. Deze omgevingsdienst is open en een naar buitengerichte organisatie en zijn graag van meerwaarde. Het treinstation is oploopafstand en voor de deur hebben ze parkeerplaatsen. Binnen het kantoor is er ruimten om te werken en te ontmoeten. Er is een goede, informele werksfeer en volop ruimte voor ontwikkeling en groei. Ze zorgen voor een veilige, prettige en duurzame leefomgeving.

Dat doen ze doorvergunningverlening, toezicht en handhaving bij ondernemers, organisaties en inwoners. Maar ze doen meer. We hebben veel kennis in huis en delen deze graag. Zo adviseren we de gemeenten en andere partijen o.a. over de leefomgeving, bouw, milieu, energie, archeologie, bodem, lucht en natuur. Ook houden we voor heel Gelderland toezicht op de afval- en grondstoffen ketens om milieucriminaliteit te voorkomen.

Je belangrijkste werkzaamheden
– Je voert zelfstandig milieucontroles uit bij risicovolle bedrijven, aandachtsbedrijven en gemeentelijke complexe bedrijven.
– Je voert diepgaande administratieve controles uit zoals het meet- en registratiesysteem van het bedrijf.
– Je signaleer verbeterpunten in bestaande werkprocessen met het doel deze door te vertalen naar integrale verbetervoorstellen.
– Je stelt controlerapporten en brieven op naar aanleiding van de controles.
– Je vervult een coachende rol naar minder erevaren medewerkers.
– Je adviseert juridische collega’s in handhavingszaken en bezwaar en beroep.
– Je behandelt complexe klachten & meldingen.
– Je bent daarbij een stevige gesprekspartner en denkt mee en reflecteert op ontwikkelingen die tijdens deze overleggen aan de orde komen.
– Je werkt samen met je collega’s aan een goed eindresultaat.

Jouw team
Binnen het team Toezicht milieu werk je samen met enthousiaste en behulpzame collega’s. Je krijgt veel vrijheid in hoe je je werk doet. Je kunt rekenen op een goede en gezellige werksfeer waar veel gelachen wordt. Je werkt in het team samen met ongeveer 25 collega’s. Het is een leuke groep van jong tot oud en van trainee tot senior. Samen doe je kennis op en stippel je jouw pad uit in het vakgebied van milieutoezicht.

Jij beschikt over hetvolgende;

Kennis en affiniteit van processen bij bedrijven.
Coaching ervaring met name bij het inwerken van nieuwe toezichthouders.
Beschikt over een rijbewijs B.
Bereidheid om wanneer nodig in de avond, nacht en het weekend werkzaamheden uit te voeren.
Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als toezichthouder milieu

Solliciteren

Solliciteren







    Job alert achtergrond afbeelding

    Schrijf je in voor een job alert

    Aanmelden
    Aanmelden

    Job Alert

    Voor welke expertises wil jij een job alert ontvangen?