5 redenen om te solliciteren in de zomer

#Overig
Zwijndrecht, 20 juni 2024 – De zomer is officieel begonnen! Bij veel bedrijven gaat het tempo nu een tandje omlaag. Toch is dit juist een goede periode om te gaan solliciteren. Wij geven je 5 redenen waarom.

 

 1. Minder concurrentie
  In de zomerperiode reageren minder mensen op vacatures. Omdat zij er zelf geen tijd voor hebben, of omdat ze denken dat bedrijven dan toch niet bezig zijn met het zoeken naar nieuwe werknemers. Dit biedt kansen. Door de weinige reacties, is de kans groter dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
 2. Tijdelijk werk als opstap voor je carrière
  Het aantal tijdelijke banen en interim vacatures neemt toe in de zomer. Een tijdelijke functie kan een waardevolle toevoeging zijn aan je loopbaan en een mooie opstap naar een volgende baan. Interim opdrachten zijn ook ideaal om te ontdekken of het werk goed bij je past.
 3. Er heerst een ontspannen sfeer
  In de zomerperiode is het vaak minder druk op het werk. Hierdoor hebben de managers meer tijd (voor jou) en dus ook meer tijd voor een vrijblijvend gesprek. Ook hangt er vaak een ontspannen sfeer, wat kan bijdragen aan een ontspannen sollicitatiegesprek.
 4. De sollicitatieprocedure kan sneller verlopen
  Vacatures moeten worden ingevuld. En het liefste voordat de recruiter of manager op vakantie gaat. Dit kan ervoor zorgen dat het sollicitatieproces sneller verloopt dan je verwacht. Ook de verminderde concurrentie kan eraan bijdragen dat het proces sneller verloopt.
 5. Recruiters blijven actief
  Niet alle recruiters en managers gaan tegelijkertijd met vakantie. Degenen die wel aan het werk zijn, hebben het vaak minder druk. Zij kunnen dus meer tijd besteden aan jouw (open) sollicitatie.

Vind snel jouw nieuwe baan!

Nu je bekend bent met de voordelen van solliciteren in de zomer, is het tijd om jouw carrière een boost te geven! Wij helpen je hierbij graag met het vinden van jouw droombaan. Want ook wij zitten niet stil in de zomer. Neem snel een kijkje op onze vacaturepagina. Benieuwd naar alle andere mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

Job alert achtergrond afbeelding

Schrijf je in voor een job alert

Aanmelden
Aanmelden

Job Alert

Voor welke expertises wil jij een job alert ontvangen?